Jeg vil drive politikk for å irritere folk

“Jeg er nesten litt fascinert over at det fortsatt finnes partier i Norge som ser ut til å gjøre alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk”, sa Siv Jensen i dag. Samtidig som hun sa hun var skuffet over Arbeiderpartiet som kun driver “symbolpolitikk”.

To kommentarer til Jensen:
1: Jeg tror ikke noen går inn i politikk basert på et ønske om å gjøre livet surt for folk. Jeg tror alle som går inn i politikken gjør det fordi de er opptatt av å gjøre verden og folka liv bedre – vi er bare uenige i hva som er riktig og best.
2: Symbolpolitikk, virkelig? Jeg bare nevner segway og lakrispiper…

Stortingsrepresentant for Hedmark FrP, Tor André Johnsen, er også på sitt vis engasjert i miljø-debatten på facebook. Eller.. Han er opptatt av at han synes Miljøpartiet de grønne driver ekstrem miljøpolitikk og er et tulleparti. I alle fall er det dét jeg leser når jeg ser oppdateringene hans på facebook.

Jeg lar meg imponere over måten en del politikere kommenterer MDG-politikk. Det handler ikke om å kommentere saken man er uenig i – det være seg bilfritt Oslo sentrum eller stopp av utbyggingen av E18, men heller om at man synes forslagene “plager bilistene”, at man er opptatt av å gjøre folks liv “litt ekstra surt” eller at man sammenlikner bilfritt sentrum med en Berlin-mur.

Det er, ikke overraskende, mye jeg er uenig med blant annet FrP i. Men jeg velger å argumentere skikkelig. Joda, jeg mener for eksempel at det å åpne for flere midlertidige ansettelser vil føre til et mer utrygt arbeidsliv, men jeg tror ikke at FrP-ere går inn i politikken for å gjøre det “ekstra vanskelig for unge arbeidstakere” selv om de er opptatt av mer midlertidighet. Jeg tror at FrP-ere tror på at at det å åpne for mer midlertidighet vil gjøre arbeidslivet bedre, men jeg er ikke enig. På samme måte skulle jeg også ønske at vi også kunne diskutere bilfritt Oslo sentrum, eller utbyggingen av E18, eller andre miljøforslag. Det er gjennom en god og konstruktiv debatt vi finner de beste løsningene – ikke gjennom å latterliggjøre forslagene. Det er en hersketeknikk, og skaper på ingen måte noen sunn debatt.

Vist 218 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse

Nye bilder