Du er for ung til å forstå

Erle Eide Nyhus har vært i media den siste uka etter at hun på Hedmark Arbeiderpartis årsmøte holdt et innlegg fra talerstolen om hvordan Arbeiderpartiets innvandringspolitikk har ført til at hun har meldt seg ut av partiet i protest. Hun er brennende opptatt av innvandringsspørsmålet, og opptatt av at Norge må hjelpe de som trenger hjelp. Erle vil redde verden.

Etter at HA og Østlendingen trykte innlegget hun holdt på årsmøtet, måtte begge avisene se seg nødt til å stenge kommentarfeltene på grunn av mengden med sjikanerende kommentarer. Det er ikke måte på hva man som ung jente får høre når man deltar i en vanskelig debatt. På facebook er det fortsatt mulig å kommentere, og mange drar Erles alder inn i debatten.

Erle er bare 16 år. Hun er ung, naiv og mangler livserfaring. Tenk når Erle må konkurrere på boligmarkedet, da vil hun nok endre mening. Erle får nok høre på de med litt mer livserfaring. Disse meningene vil hun vokse av seg.
Kommentarene om Erles alder lar ikke vente på seg.

Det er mange som er enige med Erle. Og det er mange som er uenige. Begge deler er like lov – heldigvis har vi ytringsfrihet i Norge. Vær gjerne uenig med Erle, men møt da hennes påstander og argumenter med motargumenter. Ikke gå til angrep på henne fordi hun er 16 år. Hersketeknikker hører ikke hjemme i debatter. Hvis hennes alder er det beste motargumentet dere kan finne, da har hun kanskje helt rett?

Jeg fikk til svar da jeg konfronterte en som angrep Erle på grunn av alder, at “alder har alt å si”. Da jeg spurte hvorfor, fikk jeg aldri noe svar. Men jeg utfordrer dere igjen, dere som mener at Erle er for ung til å delta i innvandringsdebatten; hvor gammel må man være for å delta i debatt? Og når er man for gammel? Hvilke debatter kan 16-åringer delta i, og hvor bør 60-åringene utestenges fra å mene noe?

Elisabeth Sidselrud Christiansen
Fylkestingsmedlem, Hedmark AP

Vist 311 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Om hun er for ung til å forstå så er kanskje jeg for gammel til det samme?

Jeg så henne i samtalen med Støre. Det var et modig menneske jeg så, og det var fantastisk fint at hun sa ifra.
Jeg har ikke vært medlem av AP, men jeg har sympatisert med partiet i mange saker. Jeg er 1938 modell og vokste opp i etterkrigstidas Gerhardsen periode der det var arbeid til alle, selv for mennesker som jeg uten utdanning. I radioen i dag morres hørte jeg Kolberg si mye fint om arbeiderbevegelsen.

Men det jeg har sett av AP nå i det siste er at de er kommet alt for tett opptil H og Frp.

I sin tid gikk venstrefløyen ut av AP. Nå bør kanskje AP melde seg inn i SV for å få troverdighet?

Annonse

Nye bilder